Leiden, stad van ontdekkingen

Leiden&Partners is verantwoordelijk voor de citymarketing van de stad Leiden. Met als doel, naast het gastheerschap van de stad, het merk ‘Leiden’ op de kaart te zetten, groei te realiseren in het aantal bezoekers, congressen en studenten en het stimuleren van investeringen. Maar ook om de verbinding te leggen tussen de vitale stad, haar bewoners, bezoekers en regio.

Campaigns&Results is sinds de oprichting van Leiden Marketing (sinds 2021 Leiden&Partners) in 2007 in verschillende hoedanigheden nauw betrokken bij de succesvolle businesscase ‘De marketing van Leiden’. Belangrijke mijlpaal is het winnen van de prestigieuze Nationale Citymarketing Trofee in 2019.

Leiden City Guide

De stadsgids van Leiden. Vol inspiratie en tips.
In 2020 werd de vernieuwde Leiden City Guide gepubliceerd. Insteek was o.a. een frisse, onderscheidende look&feel en een gebruiksvriendelijker en handzamer formaat.

De City Guide is ingedeeld op sfeergebied en daarbinnen op onderwerpen zoals winkelen,  horeca, cultuur en historie. De gids heeft een oplage van 50.000 en heeft een Nederlandse en een Engelse versie.

Museumfolder

Met 13 musea op loopafstand van elkaar is Leiden een echte museumstad. Tweemaal per jaar maken wij de museumfolder ‘De 13 musea van Leiden’ met achtergrond informatie over de musea en actuele tentoonstellingen. In de museumfolder is altijd een plattegrond opgenomen met daarop de belangrijke Leidse bezienswaardigheden.

Stadswandelingen

Van oudsher zijn de Leidse stadswandelingen erg populair onder nationale en internationale bezoekers. Voor bestaande en nieuwe stadswandelingen heeft C&R een nieuw format ontwikkeld, rijk geïllustreerd met beelden en historisch en of wetenschappelijk verantwoorde teksten. Belangrijke stadspartners zoals de musea, Universiteit Leiden en Erfgoed Leiden en Omstreken leveren aan de wandelingen een bijdrage.

10 jaar Leiden Marketing

In oktober 2021 ging Leiden Marketing verder onder de naam Leiden&Partners. Ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan in 2017 is een compilatie gemaakt.

Ontdek de Leidse Ommelanden op de fiets!

In de loop van de jaren is Leiden&Partners letterlijk de regio in gegaan en heeft de regionale samenwerking gezocht. Samen met de omliggende dorpen zijn zeven fietsroutes gerealiseerd, ieder met een eigen thema. In deze belevingsroutes, die gebruik maken van het bestaande fietsknooppuntennetwerk, wordt op thematische wijze de stad-land verbinding gelegd.

Ook brochures of boekjes? Bel of mail!