Museum Kaap Skil

Museum Kaap Skil is een uniek museum vol verhalen en avonturen van de zeebodem. Voor jong en oud steeds weer een verrassing om te zien wat er binnen en buiten te doen en te beleven valt.

Nieuw logo en stijl van het huis

Kaap Skil heeft sinds de oprichting in 1980 meerdere namen en logo’s gehad. Met het oog op de toekomstplannen was het tijd om de huisstijl en het logo kritisch tegen het licht te houden. Belangrijke beweegredenen waren o.a. de bereikbaarheid, zichtbaarheid, vindbaarheid en naamsbekendheid van het museum. Een nog belangrijker rol speelden de grootse plannen om de Palmhout­wrak­collectie met ‘De Jurk’ en andere bijzondere zeebodemvondsten in een vaste tentoonstelling in het museum op te nemen. Bij deze nieuwe fase voor het museum past een nieuwe, internationale uitstraling.

Nieuw logo: maritieme herkomst

Het lijnenspel in het nieuwe logo voor Museum Kaap Skil is geïnspireerd op de hoogte- en dieptelijnen van de zeekaart rondom het eiland Texel. Gecombineerd met een speciaal voor Museum Kaap Skil ontworpen stevig, stoer, tijdloos en maritiem lettertype.

Strategisch marketingplan 2020-2025

Museum Kaap Skil is onderdeel van Stichting Texels Museum (STM). Campaigns&Results schreef voor STM het strategisch meerjaren marketing en communicatieplan.

Tijd voor een nieuwe huisstijl Bel of mail!